Helmtraud i
Wilhelm Blatz

Helmtraud i Wilhelm Blatz osnovali i izgradili su tvrtku Ille 1965. godine. Dinamika i usluga bili su za njih uvijek u prvom planu. Ova filozofija bitna je za Ille do danas. Cijeli tim na tome radi svakodnevno.

Povijest u brojevima

1965 Osnivanje tvrtke Ille Aussteuer od strane Wilhelma i Helmtraud Blatz (rođ. Ille)nbsp;
1973 Promjena imena u Ille Handtuchautomaten Service
1987 Uključivanje Haniel kao partnera kod tvrtke Ille Papier-Service GmbH
1998 Uvođenje elektronskog dozatora za papirnate ručnike 
2009/10 Ille prelazi u 100% vlasništvo obitelji te nasljednici preuzimaju upravu
2015 50. obljetnica

Ille 100%
u vlasništvu obitelji

1965. godine je bračni par Helmtraud Blatz, rođ. Ille i Wilhelm Blatz osnovao u Hanauu tvrtku Ille Aussteuer kada par još nije bio vjenčan. Kasnije je bračni par tvrtku preimenovao u Ille Handtuchautomaten-Service te su iznajmljivali dozatore za ručnike od tkanine na rolama. U razdoblju od 1987. do 2009. godine bračni...
1965. godine je bračni par Helmtraud Blatz, rođ. Ille i Wilhelm Blatz osnovao u Hanauu tvrtku Ille Aussteuer kada par još nije bio vjenčan. Kasnije je bračni par tvrtku preimenovao u Ille Handtuchautomaten-Service te su iznajmljivali dozatore za ručnike od tkanine na rolama. U razdoblju od 1987. do 2009. godine bračni par je ušao u partnerski odnos s Haniel na osnovi člana društva te su osnovali tvrtku Ille Papier-Service GmbH koja se usredotočila na distribuciju automata za papirnate ručnike. Poboljšana struktura kapitala podržala je brz rast. Ipak je obitelj Blatz bila sretna kada je 2009. godine mogla isplatiti partnera. Umjesto toga su kao članovi društva ušle kćeri Marion Gottschalk i Christiane Blatz. Od tada je Ille u 100% vlasništvu obitelji.

Ille već 50 godina
u službi kupaca

Osnovan kao specijalist za bijelo rublje i robe za miraz Ille se postupno razvio u profesionalni servis za automate za ručnike za ugostitelje i javne potrebe. U partnerstvu s Haniel od 1987. godine fokus je prvo bio na distribuciji dozatora s velikim valjkom Big Willy za toaletni papir. 1992. godine je Ille prvi puta uključio u program...
Osnovan kao specijalist za bijelo rublje i robe za miraz Ille se postupno razvio u profesionalni servis za automate za ručnike za ugostitelje i javne potrebe. U partnerstvu s Haniel od 1987. godine fokus je prvo bio na distribuciji dozatora s velikim valjkom Big Willy za toaletni papir. 1992. godine je Ille prvi puta uključio u program dozator za papirnate ručnike te je sada mogao ponuditi cjelokupni asortiman za kupaonice. Bitno za daljnji uspjeh bio je elektronski dozator za papirnate ručnike Paper Jack kojeg su 1998. godine sami razvili. To je bio prvi dozator za papirnate ručnike kod kojeg je moguće uzeti papir bez dodirivanja. Ille Paper Jack je i dalje ključni čimbenik uspjeha Sanifair koncepta na benzinskim crpkama i odmorištima od 2005. godine. Stoga ne čudi da je uvođenje hotelske kolekcije na tržište 2006. godine bilo izuzetno uspješno. Ille u stručnim krugovima uživa veliko povjerenje, kako u pogledu proizvoda tako i u pogledu usluge. Stoga su i dalje razvijeni proizvodi vrlo dobro prihvaćeni. Lijepo oblikovana linija dozatora Clean Attack s higijenskim proizvodima za kupaonice i toalete kao i za kuhinju jednako zadovoljava kao i suvremena crna linija dozatora.
 

Ille svuda
29 puta u Europi

Malo po malo Ille uz centralu u Hessenu izgrađuje i podružnice u Europi. Počelo je na području Ruhr. Danas u Njemačkoj ima 12 podružnica. 1994. godine osnovana je u Pragu prva inozemna tvrtka kćer koja danas s još četiri podružnice opskrbljuje češke kupce....
Malo po malo Ille uz centralu u Hessenu izgrađuje i podružnice u Europi. Počelo je na području Ruhr. Danas u Njemačkoj ima 12 podružnica. 1994. godine osnovana je u Pragu prva inozemna tvrtka kćer koja danas s još četiri podružnice opskrbljuje češke kupce. 1998. godine preuzet je kupac u Nizozemskoj. Danas je Ille tamo zastupljen na dvije lokacije. Iste godine je ponovno osnovan Ille Austrija, a u međuvremenu ima četiri lokacije. 2000. godine se Ille Slovačka odvojila od Ille Češka te danas posluje s tri lokacije. U Irskoj je 2004. godine preuzeo jednog kupca. Danas se Ille nalazi na otoku na četiri lokacije. Dvije godine kasnije 2006. godine osnovan je Ille UK.
 

David protiv Golijata
ili Ille protiv Deutsche Bank

Još jedna važna godina u povijesti Ille je 2011. godina s presudom pred Vrhovnim sudom u postupku protiv Deutsche Bank. Ille je dobio slučaj u 3. instanci, jer je Vrhovni sud smatrao da karakter investicijskog proizvoda „Spread Ladder Swaps“ nije dovoljno razjašnjen. Deutsche Bank je morala platiti odštetu za nastale gubitke. Više o tome saznajte.

Ille iz stražnje sobe
do suvremenog logističkog centra

Ille je osnovan 1965. godine u sobi Wilhelma Blatza u roditeljskoj kući. Uskoro su se preselili u Bruchköbel-Roßdorf u jedan dio dvojnog objekta te su tamo koristili podrum kao skladište, a dnevni boravak kao ured. Uz potporu stanovnika Roßdorfa posao je rastao, a stara škola je unajmljena za skladište dok 1972. godine u Bruchköbelu kod plivališta nije izgrađena reprezentativna poslovna zgrada koja je...
Ille je osnovan 1965. godine u sobi Wilhelma Blatza u roditeljskoj kući. Uskoro su se preselili u Bruchköbel-Roßdorf u jedan dio dvojnog objekta te su tamo koristili podrum kao skladište, a dnevni boravak kao ured. Uz potporu stanovnika Roßdorfa posao je rastao, a stara škola je unajmljena za skladište dok 1972. godine u Bruchköbelu kod plivališta nije izgrađena reprezentativna poslovna zgrada koja je imala mjesta za 14 suradnika u uredu te je imala i skladište. Zgrada je više od 20 godina udomila tvrtku Ille dok su se 1995. godine preselili u Altenstadt (Hessen) u suvremenu skladišnu i poslovnu zgradu koja je bila prilagođena rastu tvrtke. Ille se ovdje osjeća ugodno te je obitelj Blatz odlučila dalje ulagati u lokaciju. Kako bi se za pozitivan razvoj osigurao prostor planiran je novi upravni i logistički centar, čiji početak izgradnje počinje 2013. godine. Logistički centar useljen je u listopadu 2014. godine, a upravna zgrada u ožujku 2015. godine. Na vrijeme za 50. obljetnicu tvrtke.